Zoeken naar klompenmuseum friesland

 
 
klompenmuseum friesland
Klompenmuseum Noardburgum Friesland Scherjon's' Klompenmakerij 1 review DagjeWeg.NL.
Klompen en Friesland zijn één pot nat. Dat merk je goed in het Klompenmuseum Scherjon's' Klompenmakerij. Sinds 1850 worden hier Fryske learkeklompen gemaakt en beschilderd in de traditionele kleuren. Gluur in de werkplaats en volg het productieproces op de voet.
Klompen Scherjon De geschiedenis in beeld.
De klomp werd en wordt daar namelijk net zo veel gedragen als hier en in België. Hoe kan het dan dat wij als Nederlanders zo bekend staan om onze klompen? Bertus van den Hof, van het Internationaal Klompenmuseum in Eelde heeft er de volgende theorie over: Nederlanders zijn een handelsvolk en kwamen over de hele wereld.
Openingstijden Scherjonrsquos; Klompenmakerij en Klompenmuseum Dokter Ypeijlaan 8 in Noardburgum.
Onze bezoekers over Scherjons Klompenmakerij en Klompenmuseum in Noardburgum. Scherjons Klompenmakerij en Klompenmuseum in Noardburgum heeft nog geen beoordeling. Geef als eerste een beoordeling. Geef een beoordeling aan Scherjons Klompenmakerij en Klompenmuseum in Noardburgum. Openingstijden Scherjons Klompenmakerij en Klompenmuseum Dokter Ypeijlaan 8 in Noardburgum.
Scherjons Klompenmakerij en Klompenmuseum Friesland Holland.
Of wilt u wat meer weten over de geschiedenis van de klomp? Kom naar het klompenmuseum en ervaar het zelf! Alle klompen die hier worden gemaakt, worden verkocht in onze winkel. Een dagje uit met familie, vrienden, vereniging of de zaak? U ondervindt tijdens een bezoek aan het museum en de klompenmakerij het oude ambacht aan den lijve. De dag is verder in te vullen met gezellige momenten van eten en drinken en verschillende actieve of creatieve activiteiten zoals klompgolf of klompschilderen. Bedrijven kunnen zelfs bij ons vergaderen. Ypeylaan 8 Postcode: 9257 MR Plaats: Noardburgum Provincie: Friesland Land: Nederland.
Scherjons Klompenmakerij en Klompenmuseum.
En hoewel dat vroeger heel normaal was, is dat vandaag de dag uniek. Heeft u altijd al willen weten hoe dit in zijn werk gaat? Of wilt u wat meer weten over de geschiedenis van de klomp? Kom naar het klompenmuseum en ervaar het zelf!
Klompenmakerij en Klompenmuseum Scherjon.
Scherjons klompenmakerij en klompenmuseum. Wilt u een leuk dagje uit? In dit levendige museum zijn er ook leuke activiteiten voor zowel jong! Museum en KlompenmakerijElke: week worden er in Noardburgum nog honderden klompen geproduceerd.Vanaf 1850 worden hier nog steeds de Fryske learkeklompen gemaakt en beschilderd in de traditionele kleuren. Het museum geeft een goed overzicht over het ontstaan, het gebruik en de fabricage van de klompVanuit het moderne museum kunt u rechtstreeks het productieproces op de voet volgen, doordat u zo door de ramen in de werkplaats kunt kijken. Activiteiten: Op de klompmidgetgolf baan die gemaakt is van oude machines, kan men een paar klompen aanpassen en spelenderwijs in aanraking komen met het productieproces en het museum.let op deze activiteit is buiten Kinderen kunnen een klomp beschilderen en aan de hand van een lesbrief spelenderwijs het museum ontdekken. Er is een terras waar de bezoekers wat kunnen drinken en een ijsje kunnen halen, en in het museum is koffie/thee verkrijgbaar. Van dit museum kunt een aantal topstukken uit de collectie bewonderen op museumschatten van Markant Friesland.
Klompenmuseums.
Onderstaand een overzicht van klompemuseums in Nederland en België. Voor meer informatie kan je op de afbeelding van de betreffende klompenmuseum klikken. 9761 BA Eelde. Van 1 april tot 1 oktober, dinsdag t/m zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Klompenmuseum en Scherjon's' Klompenmakerij Noardburgum Noordoost Friesland.
Noord Oost Friesland. Mijn locatie zoek. Home Noardburgum Recreatie En Cultuur Klompenmuseum En Scherjons Klompenmakerij. Klompenmuseum en Scherjon's' Klompenmakerij. 9257 MR Noardburgum. In Scherjons klompenmakerij worden nog elke dag klompen gemaakt. En hoewel dat vroeger heel normaal was, is dat vandaag de dag uniek.
Klompenmuseum Noardburgum, Friesland Uitzinnig.nl.
Dagje uit vandaag. Terug Friesland Noardburgum gemeente Tytsjerksteradiel Museum. 77% van de stemmende bezoekers vindt dit leuk. Klompenmuseum is een museum in Noardburgum. Ben je hier geweest? Geef dan jouw beoordeling. Ben jij hier al eens geweest? Voeg een review toe Bewaar in Mijn Uitjes.
Scherjon's' Klompen Klompen van Scherjon.

Contacteer ons