Resultaten voor molen burdaard

 
 
molen burdaard
Ambassadeur in beeld: molenaar Jan Tollenaar van de molen in Burdaard Er op uit in Friesland. Ambassadeur in beeld: molenaar Jan Tollenaar van de molen in Burdaard Er op uit in Friesland.
Home Nieuws Ambassadeur in beeld: molenaar Jan Tollenaar van de molen in Burdaard. Ambassadeur in beeld: molenaar Jan Tollenaar van de molen in Burdaard. 30 oktober 2016 Geplaatst in: Blogs. Vanaf een kilometers verre afstand kun je hem al aan de horizon zien staan; molen De Zwaluw in Burdaard.
De Zwaluw, Burdaard Birdaard Nederlandse Molendatabase.
In oudere molenboeken en naslagwerken wordt de locatie van de molen vaak aangeduid als Wanswerd aan de Streek; zo werd de bebouwing aan de noordzijde van de Dokkumer Ee genoemd. Tegenwoordig heet het gehele dorp echter Burdaard Birdaard in het Nederlands.
De Zwaluw Birdaard Wikipedia.
De Zwaluw is een koren, pel en houtzaagmolen in het Friese Birdaard Fries: Burdaard. De oorspronkelijke molen werd in 1875 gebouwd en werd volgens sommigen toen direct uitgerust met zelfzwichting. Standaardwerken op het gebied van molens vermelden echter dat de Eva in Usquert in 1891 als eerste Nederlandse molen met zelfzwichting werd uitgerust.
Bezienswaardigheid Molen De Zwaluw Birdaard/Burdaard Friesland www.eropuitineigenland.nl.
De Zwaluw is een korenmolen, pelmolen en houtzaagmolen. De huidige molen werd in 1875 gebouwd na het afbranden van een in 1826 gebouwde korenmolen. De met die zaagramen uitgeruste houtzagerij is ondergebracht in een gebouw ten westen van de molen.
Molen de Zwaluw Burdaard.
de Zwaluw Burdaard. Welkom op de website van Koren, Pel en Houtzaagmolen de Zwaluw Burdaard. Hier vindt u informatie over deze molen. Molen de Zwaluw wordt beheerd door Stichting de Zwaluw. Wilt u deze unieke molen bezoeken, kijk dan bij informatie.
Molen Friesland rijksmonument De Zwaluw Burdaard.
De eerste molen had de naam Windlust en werd gebouwd in opdracht van een molenaarsknecht uit Burum. Hij kocht het perceel in Burdaard. Tien jaar later werd deze molen met het bijbehorende molenaarshuis verkocht aan een molenaarszoon uit Zuidhorn, Klaas Freerks Steenhuisen.
Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde Burdaard.
Vind een molen bij u in de buurt. Maak een keuze. De Zwaluw Burdaard. Geschreven door Jan, J.G. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrij en zaterdag 0900: 1200: en 1300: 1700.:
Meelverkoop Molen de Zwaluw Burdaard.
Wil je meer informatie over cookies, Lees meer. Molen de Zwaluw Burdaard kan informatie over het gebruik van deze internetsite verzamelen en analyseren, met inbegrip van de domeinnaam, het aantal hits, de bezochte pagina's, bezochte vorige en volgende internetsites en de duur van de gebruikerssessie.
Tollenaar Molenmeel Burdaard VOF Home.
Tollenaar Molenmeel Burdaard VOF, meel voor bakkers en thuisbakkers. Ambachtelijk meel voor bakkers en thuisbakkers. Molenwinkel is gesloten: vrijdag 30 maart goede vrijdag en zaterdag 31 maart 2018. Nieuw in ons assortiment: CARAMEL-CAKEMIX, WALDKORN-DESEM broodmix. In de molen is een PIN automaat.

Contacteer ons