Resultaten voor hegebeintum

 
 
hegebeintum
Terp Hergebeintum, een actief uitje.
Gezin met kinderen 0-6, Gezin met kinderen 7 14, Senioren, Groep volwassenen, Familie jong en oud, Met de hond, Educatief, Musea, Architectuur, Natuurgebieden. Terp Hegebeintum Gezin met kinderen 0-6 Gezin met kinderen 7 14 Senioren Groep volwassenen Familie jong en oud Met de hond Educatief Musea Architectuur Natuurgebieden. Klantenbeoordeling Terp Hegebeintum.
Bezoekerscentrum Hegebeintum.
Hegebeintum is het hoogtepunt van het Uytland! Met 880, meter boven NAP heeft Hegebeintum de hoogste terp van Friesland, Nederland en Duitsland. Het bezoekerscentrum is een Archeologisch Steunpunt. november t/m februari di-zo 13 17 uur. maart t/m oktober ma-za 10 17 uur.
Meer dan 2000 jaar geschiedenis uit de hoogste terp van Nederland: Hegebeintum Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
De kerktoren van Hegebeintum lijdt onder een ernstige verzakking en stort in als hij niet met behulp van 15 palen verstevigd wordt. Deze nieuwe fundering moet dwars door de terp Hegebeintum heen worden geschroefd. Omdat het een archeologisch rijksmonument is, heeft de Stichting Alde Fryske Tsjerken bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een vergunning aangevraagd voor de werkzaamheden.
Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum Hogebeintum, Friesland Uitzinnig.nl.
Na een klim kun je op Terp Hegebeintum genieten van een schitterend uitzicht op de omgeving. Op de terp kun je een schilderachtige oude kerk en het Archeologisch Steunpunt bezichtigen. De terp ligt op bijna 9 meter boven de zeespiegel en is omstreeks het jaar 1000 aangelegd.
Alles over Hegebeintum.
Alles over Hegebeintum. Historische kaarten van Hegebeintum Gewest: Wadden, wouden en terpenland Regio: Rond de Dokkumer Ee Foto's' van Hegebeintum Historische foto's' van Hegebeintum. Al voor de jaartelling wierpen de Friezen heuvels op om de voeten droog te houden. De terp van Hogebeintum is de hoogste van Nederland 88, meter.
Alde Fryske Tsjerken.
80 personen 80 zitplaatsen Burgelijk huwelijk Kerkelijk huwelijk Bruilofsfeest Parkeerplekken Podium Water Toilet Verwarming Kleedruimte Keuken Verhuur informatie. de Boer Pypkedyk 4 9173 GC Hegebeintum 0518-411783 rekreaasje@planet.nl. Bezoekerscentrum Hegebeintum Pypkedyk 4 9173 GC Hegebeintum 0518411783 Bezoekerscentrum Hegebeintum. KERKEN Kerk INFORMATIE.
Terp Hegebeintum.
De terp van Hegebeintum is de hoogste terp langs de Friese kust, met een hoogte van bijna 9 meter boven de zeespiegel. Op de terp is het schilderachtige, 12e eeuwse kerkje te zien. Aan de voet van de terp van Hegebeintum ligt het bezoekerscentrum.
Hogebeintum Wikipedia.
In het Fries museum is een reconstructie te zien van het gezicht van de terpdame uit de 7e eeuw. Sinds 1999 is de officiƫle naam van het dorp het Friestalige Hegebeintum, voorheen Hogebeintum. Kerk van Hogebeintum. De kerk van Hogebeintum boven op de terp kan bezichtigd worden.

Contacteer ons